MARDİN / ARTUKLU - Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

İlçe Müdürümüz Sayın Mehmet Emin DUYAN'ın Koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR ve Artuklu İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut TABAKÇIOĞLU'nun katılımlarıyla Fİdan Dİkiyoruz, Birlikte Büyüyoruz Projesi kapsamında düzenlenen fidan dikimi etkinliğine okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle katılım sağladık. Huzurlu ve yeşil güzel yarınlara.

Nis

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerine yönelik Rehberlik Servisimiz tarafından Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yolları konulu seminer düzenlendi.

Nis

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'ı okulumuzda öğrencilerimiz, velilerimiz ve personellerimizle birlikte çeşitli etkinliklerle kutladık.

Mrt

ABAD Projesi kapsamında Okul Öncesi Öğretmeni Değerli Yazar Sn. Gülçin AHISKA, öğrencilerle bir söyleşi-imza gerçekleştirdi. Eğlenceli bir söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan yazarımız ile birlikte çocuklarımızın mutluluğuna şahit olmak bizi gurulandırdı. Değerli öğretmenimize-yazarımıza çabaları ve katkılarından dolayı müteşşekir olduğumuzu belirtiyor ayrıca kendisine ömür boyu başarıyla gelen mutluluklar diliyoruz. Okuru bol olsun.

Mrt

Okulumuzun akademik ve sosyal başarısını yükseltmek adına Öğrenci Koçluğu sistemini sene başından beri devam ettirmekteyiz. Bu anlamada Öğrencilerde görülen disiplin problemleri büyük oranda azalmış olup yaratıcılığı ve başarıyı destekleyen eğitim ortamı yaratılmaya çalışılmıştır.

Mrt

ABAD Projesi kapsamında Artuklu İlçesi Ortaokullar arasında yapılan bilgi yarışmasında Okulumuz Birincilik elde etmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

ABAD kapsamında sınıflar arası bilgi yarışmaları düzenlendi. Yarışma sonucunda kazanan gruplara kitap hediye edildi.

Mrt

ABAD kapsamında belirli gün ve haftalarla ilgili şiir yarışması düzenlendi. Yapılan yarılma sonucunda 7-B sınıfından İbrahim Konuş adlı öğrencimiz birinci olmuştur.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda Mehmet Akif 'in "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşımız ortaya çıkmıştır.

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmeni Emine Ak DAŞÇİ tarafından öğrencilerimizde Ramazan Ayının bilincini geliştirmek için okul panosu hazırlandı.Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Rehberlik odamız görsellerle süslenip ilgi çekecek lahe getirildi.

Mrt

Okul koridor ve sınıf panolarımız günün anlam ve önemini belirten görsel ve yazılarla ve aynı zamanda değerler eğitimi konularıyla süslenmektedir.

Mrt

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı veli toplantıları yapıldı. Toplantıda velilere hitap eden Rehberlik Öğretmenimiz okul başarısı için veli-okul işbirliğine vurgu yaptı. Öğrencilerin durumları ile gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra velilerin sorularına cevap verildi. Akabinde veliler sınıf ve ders öğretmenleriyle görüşerek öğrencileri hakkında bilgi aldı. Toplantıya katılan velilere sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine dair bilgiler verildi.

Şbt

Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.

Günün anlam ve önemine binaen çalışma yapan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.